В Петрич наградиха участниците в конкурса „Моят любим герой - Левски”

Снимки: Община Петрич

170 участници от подготвителен до дванадесети клас – индивидуално и колективно, се включиха в конкурса „Моят любим герой - Левски” в Петрич. Тази година беше десетото юбилейно издание, а от две години конкурсът е със статут на областен.

98 дипломи и грамоти бяха раздадени общо в двете направления – за стихотворение и за биографичен постер, посветен на Васил Левски. От тях 14 награди /диплом и медал/ за стихотворения и 23 /диплом и медал/ за постер в отделните възрастови групи.

Всички останали участници получиха грамоти за участие от организаторите – Център за личностно развитие и подкрепа – Общински детски комплекс- Петрич. Три бяха големите награди – наградата на Кмета на общината и две награди на Председателя на Общински съвет.

Кметът Димитър Бръчков връчи специалната награда на Дебора Дачева от град Благоевград. „Поздравявам ви за смелостта да участвате в конкурса „Моят любим герой - Левски”. Смелост, тъй като да пишете за Апостола е не само предизвикателство към собственото ви национално самочувствие, но и благодат, защото като наследници на този герой можете да изразите в стих или картина това чувство, което ви обзема, когато се заговори за Левски.

Бъдете здрави и устремени, бъдете истински горди да се наричате българи, защото в нашата история живее герой като Васил Левски”, каза в поздравителните си думи към участниците в конкурса „Моят любим герой - Левски” кметът Димитър Бръчков.

Председателя на Общинския съвет в Петрич Георги Динев също поздрави организаторите и учениците включили се в конкурса тази година и връчи две специални награди. Първата - за Доника Янчева от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” - с. Рупите, а втората специална награда - за Николай Кандин от ОУ „Св. Паисий Хилендарски” - Банско.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK