Наградиха над 50 талантливи деца от Симитли

Снимки: Община Симитли

Най-изявените деца на Симитли бяха наградени от кмета Апостол Апостолов днес на голямо предновогодишно тържество.

Наградите „Млад талант“ бяха раздадени за трета поредна година от общинското ръководство за всички изявени деца на община Симитли в различни области на науката и спорта.

Над 50 ученици в областите математика, литература, приложни изкуства, музика, танци и спорт получиха  заслужената награда за усилията и труда, положили през изминалата година.

Тази година церемонията по награждаването се проведе в читалище „Св.Климент Охридски“ в Симитли, а  с поздрав към всички наградени и изявени деца излязоха Неделното училище от село Крупник, танцов състав от село Крупник, певци и танцьори. Младите надежди, таланти на Симитли, които прославят училищата си и името на общината, бяха под светлините на прожекторите и аплодисментите бяха само за тях.

Математиците показаха своите възможности със забавна математика, спечелилите в областта на литературата рецитираха свои произведения, музикантите и танцьорите изпълниха песните и танците, за които са взели престижни награди.

Кметът Апостол Апостолов награди изявените деца на Симитли в навечерието на Нова година, като благодари на родителите, че са избрали да отгледат своите деца в Община Симитли и ги увери, че винаги ще бъдат на първо място сред приоритетите на общинското ръководство . Талантите от всички области - танцьори, спортисти, шампиони от олимпиади, големи конкурси. 

Най-изявените деца, получили медали  „Млад талант”  и уникален филм за България „Това е България“  бяха  мотоциклетистът Димитър Грозданов, шахматистите Алекс Костев, Стефани Костева и Валерия Янушева, Пламена Червенкова, лекоатлетката Гергана Иванова, плувкинята Полина Деничина, гимнастичката Михаела Иванова и много други.

Много изявени деца от трите училища в общината в конкурси „Мартеници бели и червени“, областни олимпиади, математическо състезание  „Математика без граници“, конкурс „Моят любим герой“,областни състезания по информационни технологии и приложни изкуства.

Достигнали първи места от областни и държавни състезания изпълниха сцената и щастливи приеха своите награди с обещание да продължават да прославят училищата и общината си. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK