За седма поредна година сатовчанци отвориха широко сърцата си за сираците и болните деца, събраха 40 481 лв.

Снимка: Infomreja.bg

За седма поредна година жителите, бизнеса и институциите в община Сатовча отвориха сърцата си и масово се включиха в традиционната благотворителна кампания, която се провежда под патронажа на кмета Арбен Мименов за набиране на средства за децата сираци и деца с увреждане до 16-годишна възраст.

Набраните средства тази година достигнаха рекорда от 40 481 лева. Благотворителният коледно-новогодишен бал се проведе в големия ресторант на село Вълкосел, който едва събра дарители и общественици. Музикалната програма бе поверена на най-малките, които буквално разтопиха сърцата на всички присъстващи с изпълненията си. На големия търг бяха разпродадени десетки картини на местни майстори, редица произведения на изкуството и много уникални предмети и кулинарни шедьоври.

По традиция в навечерието на новата година, чрез своите родители или настойници, децата сираци и децата с трайно увреждане до 16-годишна възраст от община Сатовча получават от събраните по време на благотворителната кампания парични дарения, които се разпределят спрямо набраната сума. 

Тази година община Сатовча и щедрите дарители ще зарадват със сумата от 700 лева 4 деца сираци за абитуриентския им бал, а останалите 83 деца сираци от детски градини и училища и децата с трайно увреждане ще получат по 450 лева от кампанията на общината.

В знак на признателност Общинска администрация - Сатовча удостои всички по-големи дарители с грамота за направено дарение на деца сираци от община Сатовча в благотворителна кампания 2016-2017 година, като отличи 10 от тях с плакет „Дарител в благотворителна кампания за деца сираци - 2016 година”.

Като организатор на благородната кампания ръководството на Общината благодари на всички благодетели и доброжелатели, без които този пореден невероятен успех не би могъл да се постигне.

"Благодарим за вашата съпричастност и щедрост, която донесе на 87 семейства радост и финансова подкрепа, и ги накара да повярват, че доброто съществува, че го има в нас и че всички ние сме част от него. Нека всички ние продължим да вярваме в доброто. Нека всички ние продължим да правим добро - да даряваме усмивка и да бъдем заедно в трудни моменти, за да ги преодоляваме по-лесно. Нека преди всичко да бъдем човеци", коментира кметът на Сатовча - Арбен Мименов.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Mosomishta12:50 - 28.12.2016
Umrelite pomaci i te vzeha da se obajdat ot toq titun zadnicite im pochernqha ot pykyl sega se pravqt na dobrichki.Koleda i nova godina sa chisto hristqnski praznici i za takiva izmenici nqma mqsto v hristiqnskoto obshtestvo.
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK