Откриха официално Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград Христина Шопова откри Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

На церемонията присъстваха всички преподаватели от ОДК, Младежки дом и Център по изкуствата, представители на различни институции в града, деца, граждани.

Христина Шопова благодари на всички преподаватели от обединените вече звена и им пожела успех. „Пожелавам тук да има неспирен детски глъч, творчество и усмивки. Затова ще работим всички в тази посока, за да обхванем всички деца на Благоевград“, каза зам.-кметът.

Тя призова родителите да подкрепят децата си в избора на занимателен курс, тъй като до края на годината заниманията са абсолютно безплатни и те имат възможност да изберат това, което ще ги удовлетвори.

Другата задача, която предстои на Центъра, е да организира и изработи Коледната програма на Община Благоевград. „Трите наши центрове, с които се гордеем, се обединиха в едно, а целта е да има обща структура, един отговорник, работата да е централизирана и ползотворна“, уточни зам.-кметът Шопова.

Тя пожела успех, късмет, нови проекти и участие на децата от Центъра за личностно и творческо развитие в международни и национални фестивали. „Ние ще бъдем до тях и ще ги подкрепяме с каквото можем“, категорично заяви заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова.

По стара българска традиция за успеха на Центъра на церемонията имаше менче с вода и здравец, както и питка. 

Талантливите деца от фолклорна група „Веселина“ поздравиха присъстващите с кратка музикална програма.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK