Комисия към Община Дупница извършва проверка в ЦНСП „Надежда“, бившата директорка Радка Крумова сезира за нередности

Снимка: Infomreja.bg, архив

Комисия към Община Дупница ще извърши още днес проверка в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи на ул. „Велико Търново” в Дупница. Това е факт след постъпило писмо от директорката на ЦНСП „Надежда“ Радка  Крумова, в което тя твърди, че настанените там стоят заключени и в постоянен ужас.

„С вх.номер 94-Р-437 от 19.09.2016 година е постъпило в деловодството на Община Дупница писмо от г-жа Крумова. В по-голямата си част от писмото се касае за междуличностни отношения между Крумова и изпълняващата длъжността Управител на ЦНСТ „Надежда“ г-жа Красимира Александрова, по които Община Дупница не е и няма да бъде страна. Г-жа Александрова ни е информирала, че е подала жалба в Районна прокуратура-Дупница за нерегламентирани срещи между децата и младежите от Центъра с г-жа Крумова извън територията на заведението и без разрешение“, заявиха от общинската администрация в Дупница.

Центърът и настанените деца и младежи са обект на постоянно наблюдение и проверки и от отдел „Закрила на детето“ към Дирекция „Социално подпомагане“-Дупница.

Независимо от всичко, с резолюция от Крум Милев - зам.кмет по социалните дейности на Община Дупница, е разпоредено извършване на нова проверка чрез сформиране на комисия и последващ отговор на подателя след приключване работата.

"Вече е сформирана такава комисия, която предприе необходимите действия по извършване на нова проверка в ЦНСТ „Надежда“ още от днес. След като комисията приключи своята работа, в зависимост от направените констатации и резултати, Община Дупница ще предприеме последващи действия по сезиране на съответните институции и органи", обявиха още от Общината.

„Подчертаваме отново, че по отношение междуличностните конфликти и отправяни обвинения между г-жа Крумова и г-жа Александрова, Община Дупница не е страна и няма да заема такава“, заявиха още от администрацията на кмета Методи Чимев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK