Стартира второто издание на „Забавно лято, грижовна есен - 2016“

Снимки: Ромена Бутанска

Днес стартира второто издание на Програмата „Забавно лято, грижовна есен” – 2016, която включва приключенско-образователната академия, насочена към деца на възраст между 6 и 14 години, както и инициатива, предназначена за възрастни хора, които ще могат да се възползват от специализирани медицински прегледи на място. Програмата се осъществява с финансовото съдействие на „Филип Морис България“ ЕООД, като част от инициативите за корпоративна социална отговорност за подпомагане на общности в различни тютюнопроизводителни региони и общини.

От 1-ви до 26-ти август тази година в дванадесет населени места – селата Сатовча, Слащен, Вълкосел, Кочан, Странджево, Бенковски, Искра, Цар Самуил, Стефан Караджа, Нова Черна и градовете Крумовград и Тутракан, повече от 300 деца, разпределени в 16 групи, ще посетят летните занимания. Те ще се посветят на екипна работа, наблюдателност и самооценка, ще развиват качества като лидерство, носене на отговорност и презентационни умения, ще разберат връзката с природата и света около нас чрез различни видове игрови модели, адаптирани към съответната възрастова група. Приключенско-образователната академия е организирана от Фондация BCause, в партньорство с Народно читалище “Бъдеще сега”.

Във втория етап на програмата „Забавно лято, грижовна есен”, Фондация BCause в партньорство с Фондация “Направи добро-Александровска” към Александровска болница организират специализирани медицински прегледи на място за възрастните хора от трите региона в страната, където се провежда програмата. Прегледите стартират през октомври и приключват в началото на ноември. Специалисти от Александровска болница ще проведат безплатни консултации в избрани центрове в общините, включени в програмата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK