Съветниците от Гърмен гласуваха персонални пенсии за трите деца на убитата през 2014 г. в Гоце Делчев Димитрия Асенова

Бащата на трите осиротели деца на починалата Димитрия, снимка: Infomreja.bg

Общинските съветници от Гърмен гласуваха на вчерашното си заседание постъпилото от близките на убитата през 2014 г. Димитрия Асенова, на 27 години от ромския квартал "Кремиковци", да бъдат отпуснати персонални пенсии на трите й невръстни деца.

След нелепата смърт на майката, трите й деца Венцислав, Бони и Камелия тънат в мизерия без средства за препитание. 

27-годишната Димитрия Асенова от ромския квартал в Гърмен бе простреляна смъртоносно на 15 септември 2014 година от 82-годишния Благой Докузов от Гоце Делчев. Инцидентът стана на животинският пазар в Гоце Делчев, докато тя и съпругът й обядвали в каруцата си, в близост до къщата на Докузов. 

Екшънът се разигра пред очите на десетки хора от пазара, които светкавично извикаха спешна помощ. На рентгеновата снимка лекарите разчетоха, че куршумът, уцелил жената, минал през червата, левия й бъбрек и заседнал близо до аортата.

Въпреки, че по спешност началникът на Кръвна банка д-р Валентин Кормев изпрати от Благоевград линейка с кръв за пострадалата и положените  усилия на медиците от отделението по реанимация в МБАЛ "Иван Скендеров", младата жена издъхна 4 дни след прострелването. 

Часове след кървавия инцидент бе задържан от служителите на РУ-Гоце Делчев и дядото старец, за когото по-късно бе установено, че е с психически отклонения и бе настанен в психиатрична клиника. Изстрела той произвел със самоделно оръжие, което държал в къщата си за самоотбрана.

Роднини и близки на простреляната Димитрия Асенова дни наред бяха денонощно пред болничното заведение в Гоец Делчев, за да дарят кръв, а в яростта и безполощността си те дори поискаха и заплашиха с отмъщение Благой Докузов и цялото му семейство, каквито опити, за щастие, до момента не са регистрирани. 

 

Роднини и близки на ранената след инцидента бяха окупирали болницата в Гоце Делчев, снимки: infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK