Работна среща по проблемите на пътната безопасност и сигурността на децата се проведе в Кюстендил

Снимки: ОД МВР-Кюстендил

Работна среща по проблемите на пътната безопасност и сигурността на децата се проведе в Кюстендил. Домакин на срещата бе кметът на Община Кюстендил Петър Паунов. Началникът на отдел „Пътна полиция“ от ГДНП – МВР Бойко Рановски,  Алекси Кесяков от Държавно-обществената комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, Чавдар Здравков от МОН, Койчо Русев от Българската транспортна камара и водещ на предаването „Споделена отговорност“  - радио „Фокус“ представиха пред директори на детски и учебни заведения от общината интерактивната дидактическа игра за изграждане на навици за пътна безопасност. Играта е създадена от авторски екип на Техническия университет – Русе. На срещата бе представена и книгата „Всеки живот си заслужава“.

В срещата участва и директорът на ОДМВР  Кюстендил старши комисар Е. Стамболийски. Първото занимание по пътна безопасност и интересната игра  проведе в ОДЗ „Май“ в Кюстендил  Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“ - ГДНП.

Инициативите, посветени на безопасността на децата, продължават утре  в Деня на превенцията, между 10.30 и 13.30 ч. в Кюстендил – в градинката пред Общината. Организирани са от отдел „Пътна полиция“ при ГДНП демонстрации на техника и способи за контрол, консултации в различни области, запознаване на обществеността с превантивните кампании на институциите и организациите в областта на пътната безопасност, кратко обучение по долекарска помощ на пострадали при пътно-транспортни произшествия от Българския младежки Червен кръст.

Велосипедисти ще демонстрират уменията си на полигон по приложно колоездене, подготвен от Съюза на българските автомобилисти. Ще бъде представена изложба на детски рисунки, участвали в конкурс на Държавната агенция за закрила на детето. Подготвени са забавни игри за деца и възрастни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK