Училищната интеграция на ромските деца дискутираха на среща в Благоевград

снимки: infomreja.bg

           

Трудно решимият въпрос за училищната интеграция на ромските деца дискутираха на работна среща в Благоевград днес представители на две неправителствени организации - "С Вяра за Бъдеще” и „Адаптация”, заедно с директори, помощник-директори, педагози от 3 училища в Благоевгррад - 9 ОУ "Пейо Яворов", 2 ОУ "Димитър Благоев" и СОУИЧЕ, в които преобладаващо учат ромски деца, както и училищни експерти от Регионалния инспекторат по образованието.

Работната среща бе организирана от Сдружение „С Вяра за Бъдеще”, изпълнител на проекта „Да помогнем днес за по-успешно утре” в партньрство със сдружение „Адаптация”, финаннсиран  в рамките на Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Параметрите на бъдещото съвместно сътрудничество обсъдиха участниците в срещата, на която бяха запознати с предвидените проектни дейности. Заедно откроиха конкретните потребности, договориха осигуряването на достъп до училищната среда на обучените помощник-учители, набелязаха и конкретните стъпки в съвместната работа.

Педагозите участници в дискусията приветстваха проекта, като изразиха мнение за неговата потребност, особено по отношение на заложените дейности за работа с родителите на ромските деца, които имат ключова роля за редовното посещаване на децата им в училище.

Готовноста си за съвместна работа потвърдиха ръководствата на трите училища и учителите,залог към успешно реализиране на проекта.

"Доброто междуинституционално сътрудничество води до осигуряване на ефективна и навременна социална и образователна  интегрираща помощ на ромските деца и родителите им, която им дава възможност да преодоляват своите трудности и житейски предизвикателства, за да могат да се включат успешно в обществото", заяви в заключение ръководителят на проекта Красимира Кюпова.

 

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение "С вяра за бъдеще" и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK