Европейски пикник за децата на Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив

На 9 май 2013 година в парк „Бачиново” край Благоевград ще се проведе  второто по ред издание на поредицата от събития под надслов „Европейски пикник”.

Началният час на празника е 11 часа. Културно-информационен ден „Европейски пикник” се провежда под егидата на Община Благоевград, а негов организатор е „ВАКАНЦИЯ” ООД след сключен договор с общинска администрация, която е  бенефициент по проект "Изграждане и функциониране на Областен информационен център в Община Благоевград". Проектът се финансира по Оперативна програма “Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие.

Програмата на празника включва множество атракции и игри за деца сред които пленер под надслов „Аз рисувам Европа”, Уъркшоп „Живо българско слово”, както и презетиране на традиционния български занаят "Плъсти". Предвидени са и кулинарни изненади.

В танцово-музикалната програма на сцената ще се представят детски самодейни състави и индивидуални изпълнители от Център по изкуствата, Младежки дом и Обединен детски комплекс в града. Гвоздеят на празника ще е участието на Цецо Елвиса - любимец на малки и големи.

В събитието е предвидено презентирането на страните-членки на Европейския съюз, като за всяка от тях ще бъде осигурен  презентационен щанд, на който представителите на всеки от културно-информационните ценрове ще имат възможността да презентират страната си с информационни материали, сувенири или по друг избран от тах атрактивен начин

Целта на събитието е да приобщи децата и младежите на Благоевград към общоевропейските ценности, да ги запознае със страните-членки на голямото европейско семейство, както и да им представи интересни и забавни възможности за отдих, разходки и забавления сред природата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6