Европейски пикник събра децата на Благоевград

снимки: Община Благоевград

С празник на открито Община Благоевград и Областният информационен център отбелязаха Деня на Европа.

Дъждовното време днес не спря благоевградчани, които изпълниха парк „Бачиново“ още в предобедните часове. Не само около изградената сцена до езерото, но и около информационните щандове на посолствата на страните членки и на Областния информационен център, се струпаха малки и големи гости и участници в празника „Европейски пикник“.  

Най-голям интерес предизвика информационният щанд на ОИЦ-Благоевград, на който мнозина се възползваха от възможността сред природата да получат брошури, списания и книги за политиките на ЕС, както и да се информират на място от експертите за тях. С представянето на страните членки, европейските институции и политики, организаторите се надяват да приобщят децата и младежите към общоевропейските ценности, както и да им дадат поле за изява, за да покажат пред гостите на Благоевград как пазят българските традиции и обичаи.

Децата от Център по изкуствата, Младежки дом и Обединен детски комплекс пяха, танцуваха и се веселиха на сцената, похапнаха от кулинарните изненади на организаторите, рисуваха и се учиха да изписват символите от глаголицата и прабългарските руни. Програмата завърши с изпълненията на Цецо Елвиса.

Това е второто издание на празника, което се осъществява в изпълнението на проект „Изграждане и подпомагане на функционирането на Областен информационен център“ на Община Благоевград.
 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK