Операция EDWARD на пътен възел „Симитли“: За минути заловиха водач с нередовни документи и неизправен автомобил (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Операция EDWARD - Европейски ден без загинали на пътя, под мотото "Заедно за всеки един човешки живот", се провежда днес в цялата страна.

Засилено полицейско присъствие има по главните пътища и възловите кръстовища.

"Проверките са рутинни, спираме водачи само при явно нарушение", обясниха пред ИНФОМРЕЖА служители на сектор "Пътна полиция", които в 10:30 часа тази сутрин заеха позиция на пътен възел "Симитли".

Само няколко минути след пристигането на полицейския патрул, се появи и първият "явен нарушител".  

Униформените спряха лек автомобил "Форд Фиеста", собственост на столична фирма, за неработещ преден десен фар за късите светлини. 

При проверката се оказа, че шофьорът не разполага и с полица за сключена застраховка "Гражданска отговорност". Поне направеният му на място тест с дрегер отчете отрицателен резултат. 

За нередовните документи и технически неизправния автомобил полицаите съставиха на нарушителя акт по Закона за движение по пътищата. 

„Европейски ден без загинали на пътя“ е международна инициатива, която е подкрепена от европейския комисар по транспорта Виолета Булц, Европейския съвет за безопасност на транспорта и службите на пътна полиция на 30-те страни-членки на TISPOL, националните правителства, общинските и местните власти, неправителствени организации.

Координатор на операцията в България е Главна дирекция „Национална полиция“. Идеята е на рискови места в страната да се осъществи 24-часово видеонаблюдение, а гражданите да бъдат информирани за тежки катастрофи с пострадали и загинали.

Статискитата сочи, че всеки ден около 70 човека загиват, а други 370 са ранените по пътищата на Европа.

Засилен контрол по главен път Е-79 Благоевград - Кулата и участъка Симитли - ГКПП "Илинден" е предприет и във връзка с предстоящите празнични и почивни дни.

Полицейски патрули ще бъдат разположени на входно-изходните артерии на пътен възел Симитли, в Сандански, Кресна, Разлог и Гоце Делчев, както и на пътен възел "Грамада" в посока ГКПП "Станке Лисичково". 

Днес и на 25 септември ще бъде въведена временна организация на движението по участъците от републиканската пътна мрежа на МПС, предназначени за превоз на товари с техническа допустима максимална маса над 12 т., включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника.

От ОДМВР-Благоевград призовават водачите за отговорно и безопасно шофиране, стриктно спазване на Закона за движение по пътищата и указанията, давани от контролните органи, както и за толерантност на пътя и търпение при движение в колона от автомобили.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK