Европейската инвестиционна банка договори заем за 30 млн. евро за България

Снимка: Infomreja.bg

Ремонтират и изграждат централи в Левски, Ловеч, Пордим, Брестак и Търговище

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и Бони Холдинг АД подписаха заем за 30 млн. евро за модернизация на съществуващите съоръжения и за изграждане на нови производствени мощности в Левски, Ловеч, Пордим, Брестак и Търговище.

Проектът цели съществено подобряване на енергийното потребление в компанията, както и поддържане на най-добрите стандарти в ЕС и в България в областта на хуманното отношение към животните и опазване на околната среда по цялата инвестиционна месодобивна верига на компанията. Подкрепата от страна на ЕИБ ще създаде нова заетост и ще спомогне за съхраняване на съществуващите работни места в тази част на България. Това допринася за постигане на целите на кохезионната политика в ЕС, а именно да подпомага по-слабо развити райони в Европейския съюз. 

Наред с това, проектът отговаря напълно на политическите цели на ЕС за по-ефективно производство на хранителни продукти с ограничен екологичен отпечатък върху обработваемата земеделска земя, а това са ключови елементи на Стратегията „От фермата до трапезата“, публикувана наскоро като част от Европейския Зелен пакт. 

Тази инвестиция получава подкрепа по линия на програмата на ЕИБ за отпускане на заеми за дружества със средна капитализация в Централна и Югоизточна Европа, която е обезпечена с гаранция от Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ) в рамките на Плана за инвестиции за Европа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK