Гешев и президентът на КТ „Подкрепа“ подписаха Меморандум за сътрудничество

Снимка: ПРБ

Документът предвижда взаимодействие между ПРБ и КТ „Подкрепа“ с цел осигуряване на бърза защита

Днес, 02.12.2020 г. в Съдебната палата в гр. София, главният прокурор на Република България Иван Гешев и президентът на КТ „Подкрепа“ инж. Димитър Манолов подписаха Меморандум за разбирателство и сътрудничество.

Документът предвижда взаимодействие между ПРБ и КТ „Подкрепа“ с цел осигуряване на бърза защита, навременно и ефективно разследване на сигнали за нарушения на трудови и осигурителни права. 

Приоритет ще бъде междуинституционалното сътрудничество, координацията и взаимодействието, насочени към правата на трудещите се – работници и служители, участващи в наказателни, административни и/или граждански производства, в качеството на пострадали и/или свидетели. Страните ще си сътрудничат и в областта на прилагане на международните и европейските стандарти за опазване на правата на трудещите се, и по-специално в случаите, когато тези права са нарушени чрез престъпно посегателство.

Меморандумът предвижда да се създаде съвместна работна група от представители на ПРБ и КТ „Подкрепа“, която периодично да обсъжда актуалната нормативна уредба, съдебната практика по обществено значими дела и проблеми, свързани със защитата на правата на трудещите си.

ПРБ има сключен Меморандум за разбирателство и сътрудничество и с КНСБ. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK