Приключи срокът за участие в конкурса за народни будители, организиран от Асим Адемов

Снимка: Личен архив

Изпратени са общо 288 мултимедийни презентации

Приключи срокът за участие в конкурса „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“, организиран от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов.

Изпратени са общо 288 мултимедийни презентации от областите Благоевград, Бургас, Разград, Търговище, Сливен и Смолян, където той има информационни офиси.

В конкурса, провеждан със съдействието на РУО – Благоевград, можеха да участват ученици от 8 до 12 клас, като от област Благоевград са получени 102 интерактивни презентации от всички 14 общини.

Условието беше презентациите да включват информация за живота и делото на народните будители от родния край на участниците.

Конкурсните работи ще се оценяват от експертно жури в състав: д-р Кирил Алексиев – директор на РИМ – Благоевград, Марина Войнова – старши експерт ИТ – РУО-Благоевград и Екатерина Текерска – старши експерт ОНГОР – РУО-Благоевград.

Асим Адемов благодари за положените творчески усилия на всички ученици. По думите му интересът към конкурса доказа необходимостта и значимостта на всяка една инициатива, насочена към запазване на историческата памет за народните ни будители, отдали своя живот за съхраняването на българския дух и идентичност.

Евродепутатът ще обяви резултатите и ще награди победителите в конкурса във всяка област, където има негови информационни офиси. Това ще стане на официална церемония в началото на 2020 година, като датите ще бъдат обявени допълнително.

Ще бъдат връчени три награди за всяка област- голямата награда е посещение в Европейския парламент в Брюксел и две поощрителни награди.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK