Искат постоянен арест за провокаторите, нападнали полицаи в София

Снимка: бТВ

Софийска районна прокуратура ще внесе искане за мярката за неотклонение

Софийска районна прокуратура ще внесе искане за мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите Л.В., Д.Г., И.К. и А.Б. Те са привлечени към наказателна отговорност за извършени от тях престъпления по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК за това, че:

На протестите в столицата във вторник те извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като на публично място хвърляли стъклени бутилки и метални кенчета, срещу сградата на Народно събрание 2, западен вход и срещу служители на МВР охраняващи мероприятието, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост – по време на масовия граждански протест, в обстановка отличаваща се с изключителна обществена чувствителност и изразено недоволство, като с действията си изразили абсолютно незачитане на правните норми. За извършените от обвиняемите престъпления, законът предвижда наказание лишаване от свобода до пет години.

Предвид високата обществена опасност на деянията и извършителите, на 15.07.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Л.В., Д.Г., И.К. и А.Б. за срок до 72 часа. Днес ще бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на всеки от тях.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK