Борисов: Аз нямам спор с президента. Давам отчет за всяка моя дейност

Снимки: МС

„Да честитя Деня на Европа, Деня на победа. Исторически това е ден, в който всички празнуват – отървали сме от фашизма, и в същото време днес се намираме в една обединена Европа“, каза пред журналистите в Сибиу министър-председателят Бойко Борисов.

Българският премиер участва в Неформалния съвет на държавните и правителствени ръководители на страните-членки на ЕС в Сибиу, Румъния.

„Говорих много за Западните Балкани, за конфликтите, които зреят там. Има огромен напредък, надявам се догодина Берлинския процес да продължи в София. Отчита се направеното от България“, каза премиерът. Той отбеляза, че по отношение на кохезионната политика е направено много, но в най-важната сфера - увеличаване на доходите в нашия регион, трябва да работи още по-активно.

Румънското председателство на Съвета на ЕС се провежда с фокус върху политиката по сближаване, а мотото му е "Кохезия, обща европейска ценност".

Премиерът Борисов посочи, че в следващите седмици и месеци, освен изграждането на новото ръководството на ЕС, ще има въпроси, върху които европейските лидери трябва да се съсредоточат - като създаването на обща европейска армия.

В отговор на журналистически въпрос министър-председателят подчерта, че няма спор с държавния глава Румен Радев. „Аз нямам спор с президента. Давам отчет за всяка моя дейност. Ако е против да се купят нови автобуси за децата или е против да се дадат пари за болницата в Ямбол, да излезе и да каже”, посочи премиерът Борисов и допълни: “Всяко негово изказване е в полза на опозицията. Аз виждам, че не е еднаквоотдалечен".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK