Евродепутатът Светослав Малинов: Отстраняването на Вельо Илиев от изборите в Петрич създава усещане за несправедливост

Светослав Малинов днес в Благоевград коментира скандала с Вельо Илиев в Петрич, снимка: Infomreja.bg

С отстраняването на Вельо Илиев от изборната надпревара в Петрич се създава усещането за несправедливост. Такава евродепутът на Реформаторския блок Светослав Малинов коментира решението на ОИК да отстрани от изборите коалицията „Роден край“ от изборите в южния град, чийто кандидат е досегашният управник Вельо Илиев, подкрепен и от реформаторите.

„Когато такива неща се правят, те никога не остават без последствия.  С това решение на ОИК се създава излишно напрежние, а усещането за несправедливост е много силно“, подчерта той.

Според него предизборната кампания в Петрич вече е провалена, защото през следващите дни няма да има друга тема за коментиране, вместо да има изборни дебати.

„ Както се казва, ако Вельо Илиев толкова не заслужава да бъде кандидат, да го оставят да загуби изборите. Сега всички кандидати, дори и опонентите му разбрат, че това не е добър ход и за самите тях. Изборите са състезание и когато преди състезанието на някой не му дават право да участва, усещането за несправедливост е много силно, какъвто и да е той. А това е сериозен кандидат“, коментира Малинов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK