Одобрените деца за участие в "Детска мелодия на годината" направиха студиен запис на песента "Мечта"

Снимки: личен архив

"Мечта", една от финалните 14 песни на Националния фестивал "Детска мелодия на годината" събра за студиен запис в зеления Кюстендил децата от вокалните групи "Смехоранчета" от София и "Калпазани" от Кюстендил.

Обединени от емоциите на зараждащото се ново приятелство и творческо сътрудничество, двете вокални формации имат вече и обща мечта за успех на песента си и сътвориха дори стих:

"За Мелодията детска се потрудихме и днеска, 
Смехорани, Калпазани в Кюстендил събрани, 
Песента “Мечта” записахме сега, 
С усмивки и желание за бъдещо съревнование! 
Успех на всички състезатели,
Ще се видим на сцената, приятели!"

"Мечта" е по музика на Лилия Александрова, текст на Светла Радкова и аранжимент на Мирослав Маринов.

Финалният Гала концерт на първото издание на Националния фестивал за нови детски песни „Детска мелодия на годината” ще се състои на 22. декември 2018г. в Зала № 1 на НДК.

Сдружение с нестопанска цел „За българска музика и изкуство” е главен организатор на Националния фестивал за нови детски песни „Детска мелодия на годината”. Съюзът на българските композитори и Държавната агенция за българите в чужбина са съорганизатори на Фестивала.

Партньори на Фестивала са и Българско национално радио, Българска национална телевизия, Съюз на българските писатели, Съюз на артистите в България, Министерство на образованието и науката.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK