Евродепутатът Курумбашев се срещна с граждани в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Евродепутатът Петър Курумбашев се срещна с граждани в Кюстендил.

"Тъй като всяка събота и неделя имам такива срещи с граждани, трупам и преки впечетления относно това, което вълнува хората по места. Една от темите, която ги вълнува касае гласуването за Унгария - да се подкрепи ли Орбан или не. Другото, от което се вълнуват са Европейските средства.

На срещите идват и много хора, свързани с товарните и автобусни превози. Аз съм член на транспортната комисия и мога да кажа, че имаше големи битки по този пакет за мобилност, които завършиха благоприятно за нас. Неизбежно на такива срещи се поставят и местни проблеми, но през погледа на еврепейската призма, като например защо се харчат така европейските пари?!", каза Петър Курумбашев.

Евродепутатът уточни, че работи по три досиета. Едното касае ликвидирането от последиците от развалянето на ядрените реактори в България, Словакия и Литва. Другото досие е Европейската агенция за киберсигурност. Третото е регулацията за автобусните превози. 

"Тук се предвижда една сериозна либерализация, което е опасно за България, тъй като в момента печелившите линии се комбинират с губещите и така достигаме и до най-малките села. Опасно е обаче ако печелившите линии бъдат взети от външни компании и реално така наречените селски линии да останат за нашите превозвачи, което рано или късно ще ги доведе до фалит.

Ето защо това либерализиране не трябва да се допуска и всяка държава трябва да има собствени правила на своята територия", каза Петър Курумбашев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK