Евродепутатът Асим Адемов с покана към посланика на Мароко да посети община Гърмен и региона

Н. Пр. Закия Ел Мидауи, посланик на Кралство Мароко в България, и евродепутатът Асим Адемов днес проведоха специална среща, която бе по покана на посланик Мидауи.

Евродепутатът Асим Адемов покани в удобно за посланика време да посети родния му край - община Гърмен и региона, която Закия Ел Мидауи прие със задоволство.

Ще очакваме скоро посланика на Мароко да гостува в община Гърмен и Гоцеделчевския край, за което ще й отправим още в близките дни официална покана, сподели за ИНФОМРЕЖА Асим Адемов.

Той допълни, че е изключително благодарен за топлото посрещане от страна на Н. Пр. Двамата са обсъдили взаимоотношенията между България и Мароко.

"Посланик Мидауи изрази огромното си удовлетворение от отличните взаимоотношения на нейната страна с правителството на Бойко Борисов. И двамата бяхме единодушни, че подобни срещи са важна част от дипломатическите отношения между двете страни. По време на срещата с посланик Закия Ел Мидаури говорихме и за бежанската вълна и проблемите относно насажданите все повече срещу мюсюлманите различни форми на расизъм и ксенофобия", коментира Адемов.

Мидауи е информирала българския депутат, че в Мароко има над 50 000 бежанци от други арабски страни и че наистина и при тях повечето от проблемите срещу мюсюлманите произлизат от действията на отделни, неголеми групи, свързани с терористични организации.

Асим Адемов от своя страна е съобщил на посланика, че в комисията, в която членува в Европейския парламент - “Граждански свободи, право и вътрешен ред“, миналата седмица е бил обсъждан именно този въпрос - действията на терористичните групи, които петнят името на мюсюлманите по света, и че голяма част от вината за насаждане на различните форми на ксенофобии към цялата мюсюлманска общност е именно тяхна.

"С огромно желание посланик Мидаури прие поканата ми да гостува на община Гърмен. Надявам се в най-скоро време тази прекрасна жена, човек и отличен дипломат да ни гостува, за да й покажем прелестите на Гърменско и целия Неврокопски край", заяви още евродепутатът Асим Адемов.

 

КОМЕНТАРИ

Оня с коня18:08 - 13.10.2017
Самтаим уин самтаимс люн
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK