Евродепутатът Асим Адемов посрещна в Брюксел финалистите от България в конкурса „BeInclusive“

Снимки: Пресслужба

Eвродепутът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов посрещна в Европейския парламент в Брюксел представители на българския проект „Средец, Уважаван и Любим“, който бе сред 9-те финалисти на конкурса „BeInclusive“, организиран от Европейската Комисия.

Проектът представлява цялостна разработка на неелиминаторна турнирна система. Тя не излъчва победител, но постепенно комбинира силни и слаби играчи докато накрая всички стартирали финишират, обединени в три отбора.

Турнирните дисциплини са Табла, Домино и Тенис на маса. Те могат да се играят от 3 целеви групи – възрастни хора, хора на средна възраст и деца.

Необикновената по рода си инициатива бе одобрена от Европейската Комисия сред 297 подадени проекта от целия Европейски Съюз. По време на срещата с евродепутата, групата успя да представи в детайли турнирната си система и да се запознае с работата на Европейския парламент.

В посещението успяха да се включат и евродепутатите Владимир Уручев и Ева Майдел, които поздравиха участниците за огромния успех на инициативата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK