Евродепутатът Асим Адемов обяви ученически конкурс "България в ЕС - нашето настояще и бъдеще"

В чест на 1. ноември - Деня на народните будители, евродепутатът Асим Адемов обявява ученически конкурс на европейска тематика. Слоганът на творческата надпревара е: „България в Европейския съюз – нашето настояще и бъдеще“.

Целта на конкурса е да провокира младите хора да изразят личните си позиции по темата за настоящето и бъдещето на България в Европейския съюз „Като носители на иновативно мислене и манталитет, младежите са ключов фактор за надграждането и отстояването на европейските демократични принцити“, коментира Асим Адемов.

Конкурсът набира за участие есета и мултимедийни презентации и е разделен в две възрастови категории. Право на участие имат всички ученици от 8. до 12. клас на училищата от област Благоевград. Ученици от 8. и 9. клас могат да участват чрез авторско есе, а тези от 10., 11. и 12. клас – чрез изготвяне на мултимедийна презентация.

Есетата трябва да бъдат във формат Word document, до 2 печатни страници, шрифт - Times New Roman, размер 12, междуредие – Single. Мултимедийните презентации трябва да бъдат във формат PowerPoint, до 15 слайда и не по-големи от 3 МВ.

Оценяването на получените творби ще се осъществи от тричленно жури в състав: проф.д-р Антони Стоилов – заместник-ректор „Образователни дейности“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“, Благоевград, д-р Росинка Проданова – продуцент в БНР Радио Благоевград, и Юлиана Христова – старши експерт по Български език и литература в РУО – Благоевград.

Ще бъдат връчени по 3 първи и 3 поощрителни награди и в двете възрастови категории. Трима от победителите във всяка от категориите ще имат възможността да посетят Европейския парламент в Брюксел, а носителите на поощрителни награди ще могат да се запознаят на място в София с работата на една от най-важните държавни институции - Народното събрание.

Всеки желаещ може да участва в конкурса като изпрати попълнен Формуляр за участие, Декларация за авторско право и есе или мултимедийна презентация, в зависимост от възрастта на участника, в срок до 31.12.2017 г. на е-mail адрес: [email protected]

Резултатите ще бъдат обявени на фейсбук страницата на Асим Адемов на 01.02.2018 г., а награждаването на победителите ще бъде на тържествена церемония в присъствието на официални лица през февруари 2018 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK