Евродепутатът Асим Адемов награди будни ученици

Снимки: ЕИЦ

Шестима от Благоевградска област са призьорите в конкурса „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“

Шестима будни младежи от област Благоевград са призьорите в ученическия конкурс „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“, обявен по случай 1-ви ноември от евродепутата Асим Адемов.

С атрактивни награди - посещение на Европейския парламент в Брюксел и поощрителни предметни награди бяха отличени учениците за проявеното творчество, знания и креативност.

Целта на оспорваното съревнование беше да насочи вниманието на младежите към историческата памет на личности от родния край, които са отдали живота си за съхранението на българския дух и идентичност, както и да се изложат важни факти и събития, които са значими за съхраняване на патриотизма и приобщаване към европейските ценности.

102-ма ученици от област Благоевград взеха участие в надпреварата и показаха завидни знания и умения по темата. С най-много призови места се отличиха ученици от Благоевград. Големият победител е Огняна Самарджиева – ученичка в VIII клас на Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ - гр. Благоевград.

С поощрителни предметни награди бяха отличени Емили-Слава Петрова и Милена Миланова от НХГ - гр. Благоевград, Любомира Стамболийска от ПГИ „Иван Илиев“ - Благоевград, и Димитър Гадиров - ученик в ПМГ „Яне Сандански“ - гр. Гоце Делчев.

Поощрителна награда получи и най-малката участничка в конкурса – Александра Цанова - ученичка в VI клас на I ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - гр. Гоце Делчев.

Най-много презентации бяха получени от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ - гр. Разлог - 48. Достойно представиха училищата си участници от Банско, Белица, Долно Дряново, Разлог, Кочан, Слащен и Якоруда. 

Тричленното жури в състав: д-р Кирил Алексиев – директор на РИМ – Благоевград, Марина Войнова – старши експерт ИТ – РУО-Благоевград и Екатерина Текерска – старши експерт ОНГОР – РУО-Благоевград, оцени получените презентации и се удиви от позитивната нагласа сред младите хора да откриват будителите на родния си край и да представят тяхното дело.

 

КОМЕНТАРИ

Адем19:12 - 24.01.2020
Много несериозен човек.
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK