Евродепутатът Андрей Новаков и кандидатът за кмет от ГЕРБ Георги Андонов се срещнаха с педагози от Гоце Делчев

Снимки: Пресцентър ГРЕБ-Гоце Делчев

Евродепутатът Андрей Новаков и кандидатът за кмет на Гоце Делчев от ГЕРБ Георги Андонов посетиха три от училищата в града и разговаряха с ръководствата и педагогическите им екипи.

Двамата разгледаха обновената сграда на Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“, която беше санирана със средства от европейските фондове. „Специално благодаря на г-н Андонов за съдействието по този проект“, заяви директорът Мария Георгиева. В момента там се изгражда и нов спортен терен.

Срещите на двамата продължиха във Второ основно училище „Гоце Делчев“. Кандидатът за кмет от ГЕРБ Георги Андонов представи разчетите си за увеличаване на заплатите на педагогическия и непедагогическия персонал, зает в предучилищната сфера. „При оптимизиране и преструктуриране на разходите още от следващата година възнагражденията могат да бъдат увеличени с между 150 и 250 лв“, посочи Андонов.

Училищният тур на Андрей Новаков и Георги Андонов приключи в Природо-математическата гимназия „Яне Сандански“. Престижното училище е с изцяло санирана по европейски програми сграда, както и с обновени учебни, спортни и санитарни помещения.

Педагозите в трите училища и Андонов обсъдиха новия Закон за училищното и предучилищното образование, ранния прием на талантливи деца, както и нуждата за по-висока субсидия за профилираните гимназии. „Ангажирам се с  това да поставя въпросите пред колегите от парламентарната комисия по образование“, коментира след срещите Георги Андонов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK