Депутатът Радослава Чеканска съдейства за решаване на кризата с безводието в с. Палатово

Снимки: ГЕРБ-Кюстендил

Чеканска се е срещнала с министър Димитров и само за ден проблемът е бил решен

Със съдействието на депутата Радослава Чеканска е осигурена вода за питейни и битови нужди на жителите на дупнишкото село Палатово.

След няколко седмично безводие кметът на Палатово Христо Костадинов и негови съселяни се обръщат за помощ към народния представител от ГЕРБ Радослава Чеканска.

Депутатът се отзовава веднага и провежда среща с министъра на околната среда и водите Емил Димитров.

„В четвъртък се срещнах с министър Димитров и го запознах с казуса в с. Палатово. Помолих за съдействие, за да бъде решена кризата с безводието, докато се изгради водопровод към населеното място. Той веднага пое ангажимент“, обясни Радослава Чеканска.

Министърът на околната среда и водите се заема с казуса и отново е подадена питейна вода за селото, в което живеят малко над 100 души. Така в рамките само на един ден помпите са пуснати, за да се качи вода към резервоарите на населеното място.

„Кризата с безводието е решена на този етап, за което благодаря от мое име и от името на жителите на Палатово на министър Емил Димитров“, изказа благодарност Чеканска.

Село Палатово няма алтернативен водоизточник и за да бъде решен окончателно проблемът с безводието, предстои изграждане на водопровод към населеното място.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK