Жандармерията и 9 областни дирекции на МВР, сред които и Благоевград, получават 341 нови автомобила

Снимки: МС

На церемония в присъствието на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров, финансовия министър Владислав Горанов и председателя на ДАНС, Димитър Георгиев, министърът на вътрешните работи Младен Маринов връчи 341 нови служебни автомобила. Те са предназначени за няколко областни дирекции на МВР.

Автомобилите, от които 51 VW Tiguan и 290 Great Wall Hover, са доставени в изпълнение на проект по Фонд „Вътрешна сигурност“ на ЕС „Подкрепа за справянето с миграционния натиск по българските външни граници“, като част от средствата за спешно подпомагане в размер на 160 млн., които ЕС отпусна на България през есента на 2016 г.

Автомобилите ще бъдат разпределени между 9 областни дирекции на МВР: Благоевград, Бургас, Видин, Монтана, Перник, София-област, Хасково, Ямбол, Кюстендил и Дирекция "Жандармерия". Те са оборудвани с комуникационен терминал ТЕТРА, система за автоматична идентификация на регистрационните номера на моторните превозни средства, таблетно устройство, светлинно-звукова система, конуси е разтегателни бариери.

Министър Маринов пожела на полицаите да работят с тях в полза на хората. „Новите коли са предназначени за опазване на обществения ред в граничните зони. Те са за областните дирекции на МВР, на чиято територия има външни граници за ЕС.

Друга част от тях ще бъдат разпределени в жандармерийските подразделения в страната, тъй като те основно участват в обезпечаването на малките населени места и труднодостъпните зони, където полицейски екипи недостигат“, каза на церемонията министър Маринов.

 

КОМЕНТАРИ

SS09:13 - 08.10.2018
Така е.Повече жандармерия от армия.защото армията няма да пази народното като ги замерят с всякакви видове зеленчуци и млечни продукти.
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK