Евродепутат с жест към ансамбъла от с. Блажиево за Деня на самодееца

снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил

Евродепутатът Андрей Новаков пое ангажимент към самодейния танцов ансамбъл от НЧ "Васил Левски - 1920" в с. Блажиево да осигури средства за закупуването на специални обувки за танци, т.нар скарпини. Жестът на евродепутата от ГЕРБ е в контекста на днешния празник на любителите на художественото творчество - 1 март.

Андрей Новаков бе гост на местния фолклорен ансамбъл и кмета на селото Пламен Славов, а по-рано същия ден присъства и на конните надбягвания в Блажиево, където връчи купата на победителя.

Самодейците от състава си избраха от специализиран каталог предпочитания модел обувки за танци и от своя страна обещаха да поканят евродепутата на следващата им творческа изява.

Председателката на читалището показа на Новаков и новите носии, подарени им от народния представител от ГЕРБ Кирил Калфин. Миналата година Калфин е поел ангажимент и е осигурил средства за закупуването ии.

Самодейният танцов ансамбъл в с. Блажиево е един от най-дейните в община Бобошево. Има многобройни участия в различни фестивали, завоювал е и много награди и грамоти.

Новаков, заедно с областния координатор на Младежи ГЕРБ Мая Станойкова, пое ангажимент да осигури средства и за освежаването на единствената детска площадка в селото, след като няколко майки се оплакаха от нейното състояние. Младежи от структурата на ГЕРБ-Бобошево от своя страна обещаха да освежат детския кът за игра.

 

снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил
снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил
снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK