Евродепутат и народен представител се възхитиха от иновативните идеи на млади хора от Гоцеделчевско, Белица и Якоруда

Снимки: ГЕРБ

170 младежи, предимно от общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен, Сатовча, Белица и Якоруда, взеха участие в мащабен семинар в Благоевград, организиран от фондацията на д-р Милен Врабевски - "Българска  памет", който се проведе при изключителен интерес Университетски център "Бачиново".

Участниците в семинара млади хора, повечето от които от средните училища в шесте общини, бяха предварително селектирани след участие в конкурс за есе на тема „5 идеи за моето развитие и развитието на моето населено място“.

Техните идеи и предложения за развитието на туристическия и икономическия потенциал на планинските райони станаха обект на оживена дискусия, от която силно впечатлени останаха гостите на форума - евродепутатът Владимир Уручев и народният представител Ирена Соколова.

"Оптимист съм за бъдещето на нашата държава, защото вие, младите, сте с различно мислене“, заяви Владимир Уручев, който представи пред младата аудитория предложенията си, залегнали в приетото наскоро становище по Доклада на Европейския парламент за политиката на сближаване в планинските райони на ЕС. 

Българският евродепутат Владимир Уручев и народният представител Ирена Соколова се срещнаха със 170-те младежи от Благоевградска област в рамките на дискусионния панел "Гласът на младите" – форум за подобряване на комуникационната политика и структуриране на диалога между вземащите решения и младите хора.

„Използвайте пълноценно времето си за образование, усвояване и надграждане на полезни за бъдещата ви реализация компетентности", посъветва участниците в семинара Ирена Соколова, която не скри възхищението си от активността и новаторското им мислене. 

Провелата се в Университетски център "Бачиново" инициатива цели да повиши степента на информираност и ориентиране относно възможностите за активен старт, заетост и предприемачество, застъпени в сферата на европейските младежки политики, споделиха организаторите от фондацията на д-р Милен Врабевски, доволни от постигнатите резултати.

Проектът е финансиран по ключова дейност „Подкрепа на политиките за реформиране” на програма „Еразъм+“ и се провежда под мотото „КОМПАС“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK