Евродепутат и кмет откриха учебната година в ПМГ „Акад. Сергей Корольов“

Снимка: Infomreja.bg

Кметът д-р Атанас Камбитов откри учебната година в Природо-математическа гимназия "Акад. Сергей П. Корольов" в Благоевград. Той приветства ученици, учители, родители.

„Някои от вас с нетърпение очакват този ден, защото за първи път прекрачват прага на това училище, други с нетърпение очакват да разкажат преживяното през лятото, трети вече гледат къде ще продължат образованието си. Искам да ви поздравя за избора на гимназия - една от най-престижните в Благоевград. Примерите за успели хора, с които гимназията се гордее, са много“, заяви градоначалникът.

В двора на Природо-математическата гимназия кметът Камбитов заяви подкрепата от страна на Община Благоевград за подобряване на условията и средата в учебните заведения.

"Тази година ще имате възможност да ползвате още две зали, а за следващата година нашите намерения са да преасфалтираме училищния двор и паралелно с това да изградим спортна площадка с изкуствена настилка“, обеща той.

Приветствия към учениците отправиха и евродепутатът Андрей Новаков, заместник-министърът на образованието и науката проф. Иван Димов, президентът на Американския университет в България д-р Стивън Съливан, както и директорът на учебното заведение Николай Каращранов.

Издигане на националния флаг на Република България, химна на страната и на Европейския съюз, посрещане на знамето на училището и тържествен водосвет белязаха началото на новата 2017-2018 година за възпитаниците на Природо-математическата гимназия "Акад. С. П. Корольов" в Благоевград.

Със звука от първия звънец учениците заеха своите места в класните стаи.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK