Евгения Йорданова представя новата си книга „Аз съм тук“ пред обществеността на Гоце Делчев

Колаж: Infomreja.bg

Известната благоевградска писателка Евгения Йорданова за втори път ще представи своя книга пред културната общественост на Гоце Делчев. Това ще стане на 21-ви март (четвъртък) от 17.30 часа в Общинския исторически музей на града.

Последната книга на Евгения Йорданова се казва „Аз съм тук“. В нея авторката с присъщата си непринуденост разказва за свои пътешествия, преживявания и срещи с много хора.

Първите три творби, поместени в сборника, могат да бъдат определени в жанрово отношение като пътеписи, а следващите – като къси разкази. Интересни са споделените непосредствени впечатления от Канада и Ниагарския водопад, от далечна Корея и от екскурзия с кораб по река Рейн.

Писателката се интересува от съдбата на нашите емигранти по света и от цената, която те плащат за живота си там.

В разказите си Евгения Йорданова изразява своето топло чувство към обикновените хора и в същото време негодува срещу бюрокрацията и фалша в политиката.

Тя споделя и тъгата си за обезлюдяващите се села и за това, че все повече се отдалечаваме от природата. И все пак основното чувство в творбата е любовта. Това е нейното послание: „Обичайте истински!... Всичко в живота е любов!“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK