Евгения Йорданова представи „Аз съм тук“ в Гоце Делчев с послание: "Обичайте живота!"

Снимка: Infomreja.bg

В световния ден на поезията ценителите на писателското майсторство в Гоце Делчев се срещнаха с един творец, излъчващ позитивизъм и любов към живота. В приятната обстановка на Общинския исторически музей те споделиха мнения за поредната - шеста, книга на известната благоевградска писателка Евгения Йорданова.

„Аз съм тук“ е сборник от три пътеписа и множество къси разкази. В центъра на книгата стои човекът с неговата разностранна съдба. С топло съчувствие авторката разказва за участта на вдовици, сираци, емигранти… Но нейните герои не са хора, които несгодите на живота могат лесно да пречупят. Те са борбени, силни и изворът на тяхната устойчивост е любовта.

Един от централните персонажи в творбата е този на самата писателка. Тя никога не е безпристрастен разказвач, наблюдаващ безучастно случващото се. Личното и отношение се чувства навсякъде. Тя открито изразява и гражданското си чувство, недоволството си от корупцията и фалша в политиката.

Някои от творбите имат автобиографична основа, като едноименния разказ, дал заглавието на книгата. Откровено, в непринудена изповед, Евгения Йорданова споделя: „Аз бях достатъчно луда и заредена всеки Божи ден с енергията на слънцето. Затова успях да сбъдна всичките си мечти.“ Такова е и нейното послание към читателите – да обичат живота и да се наслаждават на красотата му!

Гост на гоцеделчевци беше и Антоанета Гулева от Радио Благоевград. Тя запозна присъстващите с биографията на писателката и посочи приноса ѝ в обществения живот на Благоевград.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK