Затвор за криминално проявен, заплашил надзирател в затвора с убийство

Снимка: Infomreja.bg

Емил Я.: Ще отнема живота ти, само да изляза от затвора

42- годишен мъж от Симитли, който е заплашвал надзиратели в затвора в Бобов дол, с думите - „Ще отнема живота ти, само да изляза от затвора!“ ; „Ще отрежа и двете ти ръце с мачете! Много ще страдаш!“, получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, при първоначален режим „строг“.

Емил  Я., осъждан, живущ в гр.Симитли, се признава за виновен пред Районен съд-Дупница, като съдия Мая Гиздова одобри споразумението, сключено между прокуратурата и защитата на подсъдимия. Той е извършил престъпленията на 21 юли 2019 година, докато е бил в Затвора в Бобов дол, с мярка за неотклонение „задържане под стража“, по дело на РС- Благоевград.

Емил Я. се призна за виновен в това, че:

- На 21.07.2019 г. в Затвора – гр.Бобов дол се е заканил на Г. А. с престъпление  против  неговата личност, с убийство - казал му: „Ще отнема живота ти, само да изляза от затвора!“ и това заканване е могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144  ал.3 пр.1  във вр. с ал.1 от НК.

За това престъпление ще му бъде наложено наказание: „Лишаване от свобода” за срок от 1 година, което да бъде изтърпяно в затвор, при първоначален строг режим. 

- На 21.07.2019 г. в Затвора – гр.Бобов дол се е заканил на М. Д.с престъпление против неговата личност – тежка телесна повреда - казал му „Ще отрежа и двете ти ръце с мачете! Много ще страдаш!“ и това заканване е могло да възбуди основателен страх  за осъществяването му, като заканата е отправена спрямо длъжностно лице - „Главен надзирател в Затвор – гр.Бобов дол“, при изпълнение на службата му – престъпление по чл. 144 ал.2  пр.1 във вр. с ал.1 от НК.

За това престъпление ще му бъде наложено наказание: „Лишаване от свобода” за срок от 1 година, което да бъде изтърпяно в затвор, при първоначален строг режим.

-  Е.  Я.  И., се призна за виновен и в това, че: На 21.07.2019г. в Затвора – гр.Бобов дол е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото /отправил е обиди и закани към служител в Затвора - мл. Експерт Г.А., не е изпълнил негово разпореждане /да спре с обидните думи и крещенето и да излезе от столовата/ и по този начин е попречил на нормалното протичане мероприятието  „вечеря“ в Затвора - Бобов дол/, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта.

За това престъпление ще му бъде наложено наказание: „Лишаване от свобода” за срок от 1 година, което да бъде изтърпяно в затвор, при първоначален строг режим.

На основание на чл. 23, ал.1 от НК, във вр. с чл.381, ал.8 от НПК ще му бъде наложено едно общо, най- тежкото от тях наказание: „Лишаване от свобода” за срок от 1 година, което на основание чл.57, ал.1, т.1, б. б от ЗИНЗС да бъде изтърпяно в затвор, при първоначален строг режим.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK