Девойките на България по футбол биха Естония

снимка: ФК Спортика

Националният отбор на България по футбол за девойки до 19 години приключи с победа квалификациите в 7 група за Европейското първенство догодина. На стадион Калиакра в Каварна, възпитаничките на селекционера Емил Кърцелски надиграха с 3:1 отборът на Естония.

Още в 5-та минута младата надежда на Спортика Евдокия Попадинова изведе българският отбор напред в резултата. Десет минути по – късно отново Попадинова бе близо до втори гол, но ударът и мина встрани от вратата. Силната игра на родните националки доведе до ново попадение във вратата на Естония, като негов автор бе Николета Бойчева от пряк свободен удар. Само три минути след почивката България стигна до трети гол, след като Силая Горошко си вкара автогол. Естонките все пак стигнаха до попадение с автор Мерили Тоом.

В състава на Емил Кърцелски започнаха три състезателки на Спортика, Евдокия Попадинова, Веселина Махлиелиева, Вени Дона Сарбинска, а Даяна Иванова и Кристин Кръстева влязоха като резерви. След пораженията от Финландия с 0:6 и от Испания с 0:7, българките на практика отпаднаха от борбата, защото в следващите квалификации продължават първите два отбора от групата.

Въпреки това момичетата на Емил Кърцелски завършиха срещите от групата с победа за престиж, пред собствена публика. В крайното класиране в седма група България е на трето място с 3 точки и голова разлика 3-14, а в битката за първото място Финландия победи Испания с 2:1.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK