Евакуираха четиричленно семейство след трусовете в Сатовчанско

село Осина: снимка: bg.wikipedia.org

Четиричленно семейство бе авакурано от дома му в сатовчанското село Осина след двете земетресения, разтърсили района вчера сутринта.

Добромир Синапов и близките му са настанени при роднини, след като комисия установи, че къщата им в Осина е опасна за живеене, тъй като всеки момент може да се срути.

„Постройката е напукана още от февруари миналата година заради активирало се свлачище. Още тогава имаше заповед за евакуиране на хората от сградата, но досега те отказваха на напуснат дома си. След вчерашните трусове пукнатините по къщата се увеличиха", коментира кметът на община Сатовча Арбен Мименов.

Кметът на Осина Хаджиев обаче успял да убеди Синапови, че има риск за живота им и трябва спешно да напуснат дома си.

В момента те са настанени при роднини, където ще останат един месец. Дотогава кметството в Сатовча очаква Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане да отпусне средства за укрепване на опасната къща.

Още две къщи в Осина са напукани заради миналогодишното свлачище и земните трусове от вчера. Постройките също се нуждаят от спешен ремонт, но засега евакуацията на живеещите в тях се отлага.

 

КОМЕНТАРИ

.!.19:14 - 29.08.2013
palni gluposti ... pishete si kakvoto vi skimne :X
zz17:14 - 29.08.2013
dran dran ta plqs
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK