Четници в бяло, зелено и червено по пистите в Боровец на 3. март

Снимки: Бороспорт

Четници в бяло, зелено и червено отбелязаха 140-тата годишнина от Освобождението на България в Боровец.

Екипите бяха изработени специално, вдъхновени от геройството на прадедите ни. Оръжието на четниците е осигурено от клуб "Чакър войвода" - Самоков.

Празникът започна в 11 часа пред хотел „Рила“ с възстановка на историческа картина от времето на Руско-турската освободителна война.

Членовете на клуба на любители на исторически оръжия „Чакър войвода“ в опълченски униформи и хайдушки носии приветстваха гостите на първия планински курорт на Балканите, развяха българския флаг и отдадоха почит на загиналите в Руско-турската освободителна война.

Четниците се пуснаха по писта „Рила“ и се снимаха с гостите на Боровец.

След това детско-юношески танцов състав „Рилска магия“ с ръководител Стоян Димитров при народно читалище „Христо Ботев“, с. Говедарци, изпълни програма с народни танци.

Гостите на курорта имаха възможност да разгледат изложба на оръжия от периода на освободителните борби на България до 1890 г., да се снимат с четниците, хайдутите и опълченците и да усетят патриотичния дух на прадедите ни.

Празненствата по случай 140-тата годишнина от Освобождението на България приключиха с празничен салют на реплика на оръдие от Освободителната война.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK