Ева Вукадинова спечели втория слалом при жените в Боровец

Снимка: Бороспорт

Ева Вукадинова от спортен клуб „Боровец“ спечели втория слалом за купа „Бороспорт“ в Боровец. Състезателката, спонсорирана от Фондация „Петър Попангелов и приятели за Боровец“, беше най-бърза при жените с 2:00,26 мин.

Вчера тя завърши втора и с двете си класирания даде сериозна заявка за силна състезателна кариера. Ева успя да изпревари 22 алпийки от осем държави. Това е първата титла при жените на 16-годишната състезателка на клуб „Боровец“.

След първия манш тя беше втора, но с отлично каране във втория изпревари съотборничката си в националния отбор Гергана Заднепровска (Юлен). Трета, на над 3 сек. от Вукадинова завърши сръбкинята Виктория Болешич.

„Радваме се много за представянето на Ева и се надяваме да върви напред – каза Любослав Банков, треньор в спортен клуб „Боровец“. - От лятото тя е състезателка на националния отбор и работи с най-добрите специалисти в България. Сега може само да аплодираме успехите й и се надяваме да печели още медали. Ева има голям потенциал и сме сигурни, че ще ни радва и занапред.“

Още една представителка на самоковската ски школа записа много добро представяне на писта „Попангелов“ в първия планински курорт в България. Силвия Маджарска от клуб „Чамкория” повтори вчерашното си каране и отново зае пето място. В десетката се вредиха още две състезателки на клуб „Боровец” – осмата Никол Николова и десетата Ивелина Крумова.

При мъжете най-бърз беше Камен Златков (Мотен). Той даде най-добро време от 50-те състезатели от 10 нации с общо време от двата манша от 1:52,35 мин. След него на 2,07 сек се нареди другия ни национал Йоан Тодоров (Юлен), а трети на 2,66 сек е Тормис Лейне (Ест). Антон Томов от клуб „Боровец“ даде шесто време и подобри с една позиция вчерашното си класиране.

Купите и медалите на призьорите бяха връчени от вицепрезидента на БФСки Георги Бобев, директора на алпийците Иван Каневчев и Георги Кочов, изпълнителен директор на „Бороспорт“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK