Областна администрация - Благоевград, посрещна своите „Мениджъри за един ден“

Снимки: ОА - Благоевград

Четирима ученици заеха управленските длъжности

Областна администрация-Благоевград, за поредна година се включи в Националната инициатива „Мениджър за един ден“. Областният управител Бисер Михайлов, заместник-областните управители Антоанета Янчева и Иван Стоянов, както и главният секретар Ася Велкова приеха младите колеги и насърчиха интереса им да научат повече за държавната институция, да се запознаят с нейната структура, функции и компетенции по отношение на провеждането на държавната политика на територията на областта. 

Четирима са учениците от благоевградски училища, които са избрани за ден да заемат управленски позиции и да се запознаят с работата на експертите в държавната администрация.

В ролята на областен управител за един ден влязоха Соня Малашевска от Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“, Йоана Стоянова от Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев“, младите мениджъри се запознаха с работата на областен управител и поеха за кратко неговите функции.

Диана Донкова от ПГИ „Иван Илиев“ пое задълженията на заместник областен управител, като в работата и отговорностите я въведе зам.-областният управител Антоанета Янчева, постът на главен секретар на Областна администрация - Благоевград, предаде г-жа Ася Велкова на младия мениджър Анита Христова от ПГИ „Иван Илиев“.

Участниците в инициативата получиха сертификати за своето участие и за ден те се потопиха в работната атмосфера на администрацията, като усетиха напрежението и тръпката на работния процес, като едновременно с това придобиха увереност и мотивация за личностно и професионално израстване.

Провеждането на инициативата „Мениджър за един ден“ е в синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка и ранно кариерно ориентиране.

„Мениджър за един ден“ се провежда в повече от сто страни в Европа с огромен брой участници, като инициативата е на Джуниър Ачийвмънт и призовава висши държавни ръководители и утвърдени лидери от всички сфери на обществения живот да дадат начало на професионалната реализация на хиляди ученици по целия свят, като в замяна получат удовлетворение от предадения опит и вдъхновение от иновативните и свежи идеи на младите хора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK