Малчуганите от детска градина „Слънце” в Кюстендил се превърнаха във весели еленчета

Снимка: Infomreja.bg

Учителките Антония Васева и Соня Борисова от ДГ „Слънце”с директор Маргарита Цекина от гр. Кюстендил, активно изпълняват педагогическите си задължения, като извършват наблюдение извън сградата на детската градина, със своите възпитаници независимо, че сезона е зимен.

Вчера и днес те работят по темата  „Запознаване с професията на родителя”, но и природата беше благосклонна към тях, тъй като слънцето в Кюстендил  раздаваше щедри лъчи.

Вчера те запознаха своите малки ученици с професията на лекаря, като децата научиха много неща за тази хуманна професия, от д-р Галина Таваличка, която  им разказа на достъпен език, какви са  характерните особености на тази професия.

Днес трета група „Лъвчета” посети хранителен магазин „Минерва” на ул. „Стефан Караджа”с управител Росен Петров, който раздаде подаръци на децата и всяка детска глава закичи с еленовите рога до красив Дядо Коледа-като голяма кукла, който посрещаше децата пред магазина.

Децата се чувстваха особено щастливи и се надпреварваха да стигнат до управителя на магазина, който ги закичваше с еленови рога, по които имаше звънчета, които вълшебно звъняха.

Детската радост беше неописуема, очите им светеха от удоволствие и несъмнено те научиха как се управлява един хранителен магазин и служителите там какви задължения имат. Несъмнено в този интересен за децата  ден та са обогатили своите знания за професиите и заобикалящата ги действителност по един емоционален и незабравим начин.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK