2018 завършва за Кресна с чисто нови улици

Колаж: Infomreja.bg

Отиващата си 2018 година беше истински щедра към гражданите на Кресна, които от десетилетия очакват положителна промяна и реално подобрение в техния начин на живот.

Така коментираха от администрацията ударните улични ремонти, случващи се цяла година.

За дванадесетте месеца на годината в условията на ограничен бюджет и при стриктно изпълнение на общинския план за финансова стабилизация, който свежда до минимум възможностите за общински харчове, Николай Георгиев и неговия екип позволиха да бъдат асфалтирани улиците "Китка", "Разколска", "Момина скала", "Шемето", "Мело", "Влахински езера", "Димитър Угринов" и "Стадиона", а днес (13.12.2018 г.), броени дни преди Коледа, от общинската администрация завършиха и с полагането на асфалт на улиците "Синаница" (1 200 кв.м.), ул."Тодорин връх" (550 кв.м.), "Еделвайс" (550 кв.м.) и улиците "Орбел" и "Струма" (850 кв.м.).

През годината бяха изкърпени 620 кв.м. асфалтова настилка с плътен асфалтобетон с дебелина 6 см и изградени 6 бр. изкуствени неравности („легнали полицаи”) в Кресна и с. Горна Брезница.

През 2018 г. беше извършена и мащабна ремонтна дейност на общински полски пътища както следва:

1. с. Влахи – м. Полена - профилиране на земната основа / профилирани 6 км;
2. с. Влахи – м. Клетище - профилиране на земната основа / профилирани 7 км;
3. разклон за с. Влахи – с.о. Върбите - профилиране на земната основа / профилирани 12 км и 4,5 км канавки;
4. Кресна – м. Стара Моравска - профилиране на земната основа / профилирани 6 км.

"Годината е към края си, но нашите ангажименти към хората не свършват по празниците" - шегува се кметът Николай Георгиев. "Използвам случая, за да им пожелая още веднъж весели празници и да ги приканя да имат повече вяра в себе си и в колективната сила на нашата общност."

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK