Нов рекорд на новозаразени в Русия от май насам

Снимка: iStock

В столицата са потвърдени 3 327 нови случая

Броят на новите случаи на COVID-19 в Русия надхвърли 10 хиляди за първи път от май, съобщиха от оперативния щаб. През изминалия ден са загинали 107 души, предаде Би Би Си.

Сред 10 499 случая най-голям брой нови случаи на коронавирус са открити в Москва - 3 327 (това е максимумът от средата на май), Санкт Петербург - 392 и Московска област - 296.

"В столицата са потвърдени 3327 нови случая на коронавирусна инфекция. 884 пациенти с COVID-19 са хоспитализирани на ден. 247 души са на вентилатори в московските болници", се казва в изявлението.

В неделя кметът на Москва Сергей Собянин заяви, че ситуацията с разпространението на коронавируса в града се е стабилизирала до известна степен.

"Виждаме, че когато нашите болници активно се зареждат [с пазциенти], ситуацията се е стабилизирала до известна степен, но броят на [хоспитализираните] пациенти все още бавно, но сигурно се приближава до хиляда души на ден, много от тях са сериозно болни", каза той в интервю за телевизия "Россия 1".

През първия месец на есента на 2020 г. броят на случаите в Русия се е увеличил с почти 215 хиляди - от 990 хиляди случая на 30 август до 1 милион 205 хиляди души на 4 октомври.

От 5 октомври изискването за прехвърляне на работа от разстояние за 30% от служителите в Москва става задължително. Това се дължи на рязкото увеличение на откритите случаи на коронавирус, каза кметът. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK