Заместник-министърът на екологията и още петима - в ареста

Снимка: БГНЕС

Причината - внос на боклук от Италия

Заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков и още петима души са задържани за 24 часа след мащабната спецакция, провела се в четвъртък на територията на цялата страна. Това съобщи на брифинг Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

По-рано днес заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков беше изведен от сградата на МОСВ в София и отведен за разпит.

Минути след 13 часа разследващи изведоха Живков от сградата на екоминистерството, където няколко часа разследващи и прокуратура събират материали по досъдебно производството относно вноса и рециклирането на боклук у нас.

Единственото, което Красимир Живков каза е, че не е задържан и съдейства на властите. Живков уточни, че „темата не е води, а отпадъци”.

Заместник-министърът беше доведен под конвой в сградата на бул. „Мария Луиза”. Още от сутринта разследващи провеждат акцията в Ботевград, влязоха и във вилата му в Правец, за да търсят документи, свързани с разрешителните за внос на отпадъци, пише БГНЕС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK