Съдят шофьор, осуетил полицейски проверки в Хаджидимово

Снимка: Infomreja.bg

Ако вината му бъде доказана го грозят до три години затвор или глоба от петстотин до две хиляди лева

Районна прокуратура – Гоце Делчев, е привлякла в качеството на обвиняем Д.Б. от с. Теплен, област Благоевград, за извършени от него престъпления по чл. 270, ал. 1 и по чл. 345, ал. 2, вр. чл. 345, ал.1 от НК.

През нощта на 22.02.2020 г. обвиняемият Б. управлявал лек автомобил м. „Лада“, нерегистриран по надлежния ред, на територията на област Благоевград.

Около полунощ, на път от с. Теплен за с. Петрелик, КПП- „Домуз дере“, община Хаджидимово, служителите на гранична охранителна дежурна група в ГПУ на МВР гр. Гоце Делчев му подали сигнал със стоп палка и устно разпореждане да отбие вдясно и изгаси двигателя. Мъжът не ги изпълнил и продължил движението си.

Няколко часа по-късно, на път от гр. Хаджидимово за с. Петрелик, в района на местността „Двата моста“, той не се подчинил и на друга дежурна група, извършваща контрол на преминаващите МПС, в рамките на дейността им като гранично-полицейски наряд.

С действията си обвиняемият Д.Б. противозаконно попречил на орган на власт да изпълни служебните си задълженията, като по този начин извършил престъпление, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до три години или глоба от петстотин до две хиляди лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK