България победи Египет в последната си открита контрола преди Световното

Снимки: БФВ

Мъжкият национален отбор по волейбол постигна убедителна победа в последната си открита контрола преди началото на световното първенство! Съставът воден от селекционера Пламен Константинов надигра Египет с 3-0 (25-18, 26-24, 25-19) в Двореца на културата и спорта във Варна! След последната точка двата тима изиграха още един гейм, в който „лъвовете“ се наложиха с 25-19.

Срещата беше изгледана на живо от кмета на Варна Иван Портних, който пристигна в зала "Конгресна", за да се увери лично, че всичко е готово за най-големия волейболен форум и да пожелае успех на Пламен Константинов и волейболистите ни. 

Най-резултатен за България стана Николай Пенчев с 11 точки. Капитанът Виктор Йосифов добави 10, а с 8 приключи Николай Николов.

Във вторник, 4 септември, „лъвовете“ и Египет ще проведат още една приятелска среща, която ще бъде закрита за медии и фенове. Проверките с „фараоните“ са последни за тима ни преди началото на световното първенство.

Състезателите водени от селекционера Пламен Константинов се изправят срещу Финландия (9 септември), Иран (13 септември), Пуерто Рико (14 септември), Куба (16 септември) и Полша (18 септември). Положителни резултати пращат България във втората фаза в „Арена Армеец“ в София между 21 и 23 септември. По същото време във Варна ще се водят други звездни волейболни сблъсъци, водещи към финалите в Торино и най-желаната волейболна купа.

Битки към трофея ще се водят от 12 до 18 септември и в русенската „Арена Монбат“. В Русе ще пристигнат някои от най-силните волейболисти в света, като по време на първата фаза край Дунав ще показват умения звездите на Бразилия, Франция, Канада, Холандия, Китай и Египет.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK