Ревански: Има много какво да се прави не само в Белица, а в цялата община!

Снимка: Община Белица

Кметът на община Белица - Радослав Ревански, проведе официална среща с представители на политическите партии на местно ниво, представители на гражданското общество, заместник-кметовете на община Белица, главния архитект на общината и общински експерти. 

Целта на срещата бе да се сформират идеи и предложения свързани с инфраструктурния облик на общинския център.

Кметът на общината благодари на всички присъстващи, че са уважили поканата му и сподели: „С встъпването ми в длъжност категорично заявих своите ясни и открити приоритети на социална ангажираност, бюджетна стабилност, достъпност до качествени административни услуги и подобряваща се обществена среда.

И през настоящата 2018 година продължаваме да работим за реализирането на визията за развитие на общинския център за да придобие привлекателно място за живот и инвестиции. Уверен съм, че всичко това е възможно да се постигне само в резултат на партньорските усилия между общинската администрация, Общинския съвет, политическите партии, неправителствените организации и гражданското общество. Знам, че има много какво да се прави не само в града, този въпрос стои за цялата община, но бих искал да бъда коректен с вас, както и вие с мен и на днешната среща да изложим и обсъдим идеи и предложения относно инфраструктурата на общинския център, във връзка с предстоящото кандидатстване на общината по Европейски проекти.

Затова днес отправям своя апел за предложения на идеи свързани с облика на центъра на Белица, които да заложим в проектното предложение за да стане още по привлекателен за своите граждани и гости. Сигурен съм, че повече идеи ще доведат до един положителен краен резултат, защото заедно можем повече.“
 

На срещата градоначалникът Радослав Ревански получи редица въпроси, на които отговори с нужното внимание и разбиране. Някои от въпросите отново бяха свързани със състоянието на дупките по улиците, както и възможностите за асфалтирането им и за почистване на терени и недопускане за изхвърляне на боклуци в нерегламентирани сметища.

Обсъден бе и въпросът за гражданската активност и отговорности и доброволното им участие в чистотата на града.

Поставен бе въпросът всеки един от присъстващите да разговаря със съседите си и да апелира за поддържане на чистотата и уюта в квартала и улиците където живеят.

В края на срещата всички присъстващи взеха единодушно решение в рамките на 10 дни след обществено обсъждане да представят своите идеи, които да бъдат включени в предстоящия инфраструктурен проект.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK