Ердоган: След Афганистан войските на САЩ да напуснат Сирия и Ирак

Снимка: gettyimages

Той добави, че се надява САЩ, Русия, Иран и Турция да работят заедно

Анкара би искала американските войски да се изтеглят от Сирия и Ирак, точно както преди това напуснаха Афганистан. Това каза турският президент Реджеп Тайип Ердоган в интервю за американския телевизионен канал CBS.

„Разбира се, ако имах избор, бих искал те /американските военни/ да напуснат Сирия и Ирак по същия начин, както напуснаха Афганистан“, каза той, отговаряйки на съответния въпрос. "Защото, ако искаме да установим мир в света, вече няма смисъл да оставаме в тези региони по света, ние просто можем да дадем възможност на тези народи, тези администрации да вземат свои собствени решения", добави Ердоган.

Той беше попитан дали това означава, че в този случай Турция възнамерява да заеме мястото на САЩ в Сирия. "Позволете ми да кажа абсолютно ясно и честно: никога няма да останем там, където не искат да останем, никога няма да присъстваме там, където не сме добре дошли", отговори турският лидер.

Ердоган добави, че се надява САЩ, Русия, Иран и Турция могат да работят заедно за постигане на мир в Сирия и Ирак. / nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK