Студентка от ЮЗУ получи награда от президента в конкурса „Най-важният урок“ на PwC

Снимки: ЮЗУ

Първокурсничката в специалност „Начална училищна педагогика с чужд език“ Радостина Гавазка е сред победителите в конкурса „Най-важният урок“, организиран от консултантската компания PwC България.

На официална церемония, която се състоя в Президентство, президентът Румен Радев награди победителите в конкурса. 11 амбициозни български студенти и докторанти в педагогически специалности, сред които и Радостина бяха отличени с едногодишна стипендия от 6000 лева и стаж по специалността.

 „Вие сте хората, които ще предадете на вашите ученици спойващия елемент на нашето общество – нашите ценности, култура, народопсихология, без които ние бихме живели в един механичен свят“, обърна се Румен Радев към победителите. Държавният глава отбеляза, че работата на младите учители не е просто професия, а призвание, от което зависи бъдещето на България.

В конкурса, който се проведе под патронажа на президента Румен Радев и с подкрепата на Министерството на образованието и науката се включиха повече от 400 студенти и докторанти от над 20 университета у нас. Участниците кандидатстваха с есета на тема „Най-важният урок. Послание към бъдещите ми ученици“, в които споделиха какво е най-ценното, което искат да преподават на своите бъдещи ученици и какво биха искали да ги научат. Кандидатурите бяха оценявани от седемчленно жури, състоящо се от журналисти и образователни експерти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK