ЕП призовава за санкции срещу Турция заради военната операция в Сирия

Снимка: gettyimages

Евродепутатите осъждат категорично едностранната турска военна интервенция в Североизточна Сирия

Евродепутатите осъждат категорично едностранната турска военна интервенция в Североизточна Сирия и призовават Турция да изтегли всичките си военни сили от териториите на Сирия.

В резолюция приета в четвъртък, с вдигане на ръка, евродепутатите предупреждават, че турската намеса в Североизточна Сирия представлява сериозно нарушение на международното право, като подкопава стабилността и сигурността в региона като цяло.

Зона за сигурност под ръководството на ООН в Северна Сирия

Откакто Турция започна военната си инвазия, довела до голям брой цивилни и военни жертви, най-малко 300 000 души са били принудени да напуснат домовете си, подчертават евродепутатите, цитирайки източници на ООН. Евродепутатите се застъпват за установяването на зона за сигурност, под ръководството на ООН, в Северна Сирия.

Те категорично отхвърлят турските планове за установяването на „така наречената зона на безопасност“ по североизточната граница на Сирия и изразяват загриженост, че споразумението между САЩ и Турция за временно прекратяване на огъня може да узакони турската окупация на „безопасната зона“.

Риск от възраждане на ИДИЛ

Парламентът изрази своята солидарност с кюрдския народ, изтъквайки ключовата роля на кюрдските въоръжени сили и особено тази на жените, в борбата срещу Даеш/ИДИЛ. Евродепутатите са изключително обезпокоени от сведенията за стотиците избягали затворници от ИДИЛ от лагерите в Северна Сирия в разгара на турската офанзива, което увеличава риска от възраждане на терористичната групировка.

Изнудване от страна на турския президент

Евродепутатите намират за неприемливо превръщането на бежанците в оръжие от турския президент Реджеп Тайип Ердоган и „използването им за изнудване на ЕС“.

Те призовават Съвета на ЕС да въведе пакет от целеви санкции и визови забрани за турски длъжностни лица, отговорни за нарушения на правата на човека, както и да обмисли приемането на целенасочени икономически мерки срещу Турция.

Евродепутатите също предлагат да се разгледа суспендирането на търговските преференции по споразумението за селскостопански продукти и, като крайна мярка, суспендирането на митническия съюз между ЕС и Турция.

 

КОМЕНТАРИ

Claudia Klein12:48 - 25.10.2019
Здравейте и Добре дошли в глобалните кредитни услуги на Spotcap, казвам се Клаудия Клайн, аз съм частен кредитор и представлявам тази страхотна компания от Германия. Имате остра нужда от финансово подкрепление, имате ли нужда от заем за стартиране на бизнес или имате нужда от заем за различни цели? ако отговорът ви е да, ще ви посъветвам да се свържете с моята фирма чрез | [email protected] | и имате заем в акаунта си в рамките на 24 часа, защото ние предоставяме отлични услуги по заем по целия свят. Ние предлагаме всякакъв вид кредитни услуги, предлагаме както дългосрочни, така и краткосрочни заеми и можете да вземете заем до 15 милиона евро. Моята компания ще ви помогне да постигнете различни цели с широка гама от продукти за заем. Знаем, че получаването на легитимен заем винаги е бил огромен проблем За хората, които имат финансов проблем и се нуждаят от решение, много хора намират толкова трудно да получат заем от собствен капитал от своите местни банки или други финансови институции поради високия интерес процент, недостатъчно обезпечение, съотношение дълг / доход, нисък кредитен рейтинг или други причини Няма повече чакане или стресиращи посещения в банката. Нашата услуга е достъпна 24 часа в денонощието - можете да получите заем и да завършите транзакциите си винаги и където ви е необходимо Ние предоставяме 24 часа заемни услуги от световна класа. За запитвания / въпроси? - Изпратете имейл до | [email protected] | или ми изпратете съобщение на WhatsApp: +4915758108767 | & Получете отговор за миг. Вашето семейство, приятели и колеги не е нужно да знаете, че сте с малко пари в брой, просто просто ни пишете и ще получите заем. Вашата финансова свобода е във вашите ръце!
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK