Ученици от Езиковата гимназия в Благоевград гостуваха на Европарламента

Снимки: Пресслужба

Ученици от Природо-математическа гимназия „Акад. С. Корольов“ в Благоевград посетиха Европейския парламент в Брюксел по покана на европейския народен представител Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП).

Посещението е награда за отличените в конкурса "Аз, бъдещето на Европа", организиран от гимназията с подкрепата на Новаков. Целта на конкурса бе да провокира младите хора да изразят личните си позиции по въпроса за бъдещето на България в Европейския съюз. В него участие взеха ученици от 5. до 12. клас с есе и мултимедийна презентация.

По време на посещението си в Брюксел, учениците имаха възможността да присъстват на изслушване на Андрей Новаков на тема „Инвестиции и солидарност в контекста на новия европейски бюджет“, на което Новаков изрази позициите си по разпределяне на европейските средства  в качеството си на преговарящ по кохезионната политика след 2020 година.

Учениците се  срещнаха и с европейските народни представители Асим Адемов и Емил Радев, които на свои ред запознаха зрелостниците с работата си по комисии и с приоритетите си. Важен етап от посещението в Европейския парламент бяха и информационните срещи относно структурата и дейността на европейските институции, етапите на вземане на решения в ЕП, както и правилата при гласуване в пленарна зала.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK