Еньовден ще отведе над 300 души в Осоговската планина за събор на билките и здравето

Снимки: Читалище "Асклепион"

За пореден път НЧ „Асклепион“ организира атрактивния Събор на билките и здравето „Еньовден в Осоговската планина“. Към него по традиция се присъединяват деца от ОДК и членове на училищните клубове „Млади възрожденци“.

В началото събитието ставаше на поляните край хижа „Иглика“, но от миналата година като частна собственост те вече са оградени с тел и са недостъпни.

Затова вече съборът на Еньовден събира любителите на планината и на билките на Студен кладенец, където пълно съдействие те да се чувстват добре оказва Росен Димитров от хижа „Осогово“.

Вече над 300 души са се записали за участие в събора, като организаторите са осигурили транспорт за всички тях.  Ще има много музика, изложба на баници, зелници и погачи, конкурс за най-красива еньовска китка, а децата ще направят билков  венец, през който всички ще минат за здраве.

Ще бъде проведен и традиционният карнавал, за който организаторите ще предоставят карнавални костюми на всички желаещи да излязат от всекидневните си роли и да се забавляват по един по-различен начин.

Събитието е много атрактивно и към него вече се присъединяват гости от различни краища на страната.

Основната организация на събора е дело на читалищния клуб „Вяра, Надежда и Любов“. В празника винаги активно се включват и клубовете на инвалида в Кюстендил и Слокощица, туристи, членове на пенсионерските клубове, ученици и представители на различни неправителствени организации, съобщи Виолета Атанасова, председател на НЧ „Асклепион 1998“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK